2017 Yılının Beklenen Filmleri

The Fate of Furious, Mummy, Resident Evil: Retribution, Wonder Woman, War for the Planet of The apes, SpiderMan Homecoming, Fifty Shades Darker, Friday 13th, Jumanji, Star Wars Episode 8, Justice League, Creed 2, Thor: Rangaronk ve daha fazlası 2017 yılının beklenen filmleri listesinin blockbusterları olarak öne çıkıyor. Aksiyon, Drama, Komedi, Korku veya Romantik film sevenlerden olun, 2017’nin izlenmesi gereken filmler listesine göz atmadan yıla başlamayın. En azından birini mutlaka sinemada izlemeyi de ihmal etmeyin.

Son Resident Evil filminin vizyona girmesinden tam 5 yıl geçti. Ve Milla Jovovich serinin sonu için ekranlara geliyor. 10 yıldan fazla süredir perdede olan Resident Evil, popüler bir video oyun uyarlaması. Seri dünyada 1 milyar dolardan fazla gelir sağladı. 2017 yılının beklenen filmleri arasında yer alan Resident Evil: Retribution ile kötülüğün son bölmüne Şubat 2017’de tanık olmaya hazır mısınız? Seriyi tamamlamak için daha önce izlemediyseniz eski bölümleri de izlemenizi öneriyorum. Toplamda 5 filmlik Resident Evil haftasonu yapabilirsiniz.

 

2014’te Phil Lord ve Christopher Miller tarafından yazılıp yönetilen üç boyutlu, animasyon, macera, komedi filmi Lego’nun devamı Lego Batman Filmi Şubat 2017’de sinemalarda gösterime giriyor. Başlangıçta lego oyuncaklarından bir film yapma fikri herkese saçma gelirken, Lego Movie dünya çapında 470 milyon dolarlık hasılat yaptı. Plastik oyuncakların bu başarısının devamı da Lego Batman Filmi olarak 2017 yılının beklenen filmleri arasında yerini aldı.

Yapımı 17oo yıl sürdü. Uzunluğu 5500 mil. Neye karşı kendilerini korumaya çalışıyorlardı? Dev bir bütçeyle çekimleri yapılan Çin Seddi filmi (The Great Wall) 30 Aralık’ta vizyona giriyor. Hollywood’un birkaç yıldır devam eden epik bir Çin Seddi filmi yapma çabası sonunda sonuç verirken, Çin-ABD ortak yapımı The Great Wall filmi ortaya çıktı. Projeyi “Hero” ve “House of Flying Daggers” ile iz bırakan Zhang Yimou devraldı. Fragmanıyla birlikte oyuncu kadrosu da açıklanan filmin başrolünde Matt Damon yer alıyor. Willem Dafoe ve Game of Thrones’un Oberyn Martell’i Pedro Pascal da ona eşlik ediyor.

X-Men mutantlarından Wolverine uzun zamandır Hugh Jackman canlandırdı. Tabii ki Marvel’in Logan filminin de başrolünde gene Hugh Jackman olması normal, belki de son kez. Wolverine karakterinin 3. filminde Proffesor X ‘in geri dönüşüne de tanık olacağız. Marvel’in yaşlı adam Logan çizgi romanından uyarlanan ama alternatif bir gelecekte geçen film 2017 yılının beklenen filmleri arasında izlenmesi gerekenlerden.

Grey: ‘ Seni Geri İstiyorum.’ Karanlığın Elli Tonu Filmi ‘Fifty Shades Darker’, Grinin Elli Tonu filminin devamı olarak vizyon için gün sayıyor. E.L. James’in çok satan romanlarından uyarlanan serinin ilk filminden 2 yıl sonra ikincisi Karanlığın Elli Tonu Filmi Sevgililer Günü haftası 10 Şubat 2017’de vizyona giriyor

2017’de vizyona girecek aksiyon macera filmi Kong: Kafatası Adası ilk fragmanı Comic Con’da gösterilmişti. Ekim 2015’te Hawaii’de çekilmeye başlanan film imdb’de belirtilen bütçesine göre 190 milyon dolara yapıldı. King Kong serisinin günümüz uyarlaması olan film, King Kong’un 21. yüzyıl yorumlaması. Legendary ve Warner Bros tarafından yapılan filmin başrollerinde ise Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins, Jason Mitchell ve John Goodman gibi isimler yer alıyor.

Alacakaranlık serileriyle tanıdığımız Bill Condon‘ın yönettiği Güzel ve Çirkin, 1991 yılında müzikal animasyon olarak gösterilen yapım, sinema perdesinde yeniden canlandırıldı. Walt Disney Animasyon Klasiklerinin 30. filmi olan Güzel ve Çirkin ‘in animasyon versiyonu, Akademi Ödülleri tarihinde En İyi Film Oscar’ına aday gösterilen iki animasyon filminden ilkidir.

Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford’un boy göstereceği filmin kadrosunda Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto da yer alıyor. Büyük yankı uyandıran 1982 yapımı Bıçak Sırtı – Blade Runner filminin uzun zamandır beklenen devam halkası olan Blade Runner 2049 bir kez daha Philip K. Dick’in romanından beyazperdeye uyarlanacak. Kadrosunda Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista’yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Filmin senaryosunda ise Hampton Fancher ve Michael Green imzası var.

Mamoru Oshii imzalı, 1995 yapımı ünlü animasyon filmi Ghost in the Shell’in live-action uyarlaması olan film 9. birlik özel görev gücünün başında yer alan, özel operasyonlardan sorumlu benzersiz insan-saybörg hibritin hikayesini konu alıyor. Kendisini en tehlikeli suçluları durdurmaya adamış olan 9. Birlik, tek amacı Hanka Robotic’in siber teknolojideki girişimlerini yok etmek olan bir düşmanla karşı karşıyadır. Ünlü Kodansha Comics manga dizisinden esinlenilen filmin yazarı ve illüstratörü Masamune Shirow. 1989 yılında ilk defa yayınlanan manga TV dizilerine ve animasyon filmlere uyarlanmıştır. Görsel anlamda beklentinizi yüksek tutun, fragmanı izlediğinizde sizde benimle hem fikir olacaksınız. Matrix, Lucy ve 5. Element filmleri sizi memnun ettiyse 2017 yılının beklenen filmleri arasında Ghost in the shell kaçırmayın.

 

Önümüzde Yeni Yollar Var… Hızlı ve Öfkeli Filminin Fragmanı yayınlandı. Hızlı ve Öfkeli serisinin hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Fast and Furious 8 (Hızlı ve Öfkeli 8) Nisan 2017’de sinemalarda olacak.  Serinin 7. filmi Amerika’da Furious 7 (Öfkeli 7) olarak vizyona girerken ülkemizde dağıtımcı tarafından Hızlı ve Öfkeli 7 olarak sinemalarda gösterilmişti. 8. filmin vizyon ismi Amerika’da önce Fast 8 daha sonra yeni yayınlanan Hızlı ve Öfkeli 8 filminin fragmanı ile beraber The Fate of Furious yani Öfkelinin Kaderi ismi olarak belirlendi. Muhtemelen ülkemizde Hızlı ve Öfkeli 8 olarak gösterime girecek. 2017 yılının beklenen filmleri arasında en üst sırada.

2012 yılındaki Prometheus filminden sonra Ridley Scott’un Alien serisinin başlangıcı olarak nitelendiren film yapma isteği gerçek oldu. Prometheus ile Alien hayranlarının büyük kısmı tatmin olmamıştı ve sonunda Alien: Covenant vizyona giriyor. Koloni gemisi Covenant’ın mürettebatı galaksinin oldukça uzak bir köşesinde, keşfedilmemiş cennet olarak varsaydıkları bölgenin aslında karanlık ve çok tehlikeli bir yer olduğunu anlarlar. Gezegendeki yegane canlı lanetli Prometheus’un keşfinden sonra hayatta kalan ‘sentetik’ David’dir… Efsane bilimkurgu/macera yönetmeni Ridley Scott, Alien’da kendi yarattığı evrene, Prometheus ile başlayan yeni üçlemesinin ikinci filmi olan Alien: Covenant filminde geri dönüyor. Filmde yine Michael Fassbender’ı başrolde seyrederken, Katherine Waterston, Demian Bichir ve Billy Crudup gibi isimler eşlik ediyor. Henüz fragmanı yayınlanmadı.

Wonder Woman 2017 yılının beklenen filmleri arasında listede en üst sıralarda yer alırken, yeni fragmanı yayınlandı. DC Comics’in Amazonlu süper kahramanı olan Wonder Woman aslında Güney Afrika’ya asker hemşiresi olarak giden Diana Prince’in gizli kimliği. Güney Afrika’da evlenerek Diana White olur ve zamanla hemşirelikten askerin gizli ajanı, sivil çalışan, iş kadını, astronot, Birleşmiş Milletlerin üyesi ve daha da fazlasına dönüşür. Onun bazı güçlerinden de bahsetmeden bitirmeyelim. Yunan Tanrıları tarafından çamurdan yapılan Diana’ya Wonder Woman olma özellikleri gene onlar tarafından verilmiştir. İnsan üstü güç, insan üstü dayanıklılık, uçmak, insan üstü hız, insan üstü refleksler, denge ve kontrol gücü, iyileştirme gücü, empati, karizma, hayvanlara özel sezgi gücü, üstün hisler, üstün algılama gücü, boyutlar arası geçebilme gücü.

Max Brooks’un romanından beyaz perdeye uyarlanan 2013 yapımı World War Z’in devam filminde başrolde bir kez daha Brad Pitt’i izleyeceğiz. Filmin hikayesi, kaynağı bilinmeyen bir zombi virüsünün, insanlığı büyük bir felakete sürüklemesi üzerinden devam ediyor. İlk filmin yönetmeni Marc Forster’dan yönetmen koltuğunu devrelan isim The Orphanage (2007) ve The Impossible (2012) filmleriyle dikkat çeken Katalunyalı yönetmen Juan Antonio Bayona. Senaryado ise ilk filmin kalabalık senarist kadrosundan farklı olarak yalnızca Steven Knight bulunuyor.

“Captain America: Civil War”da sansasyonel bir başlangıç yapan Genç Peter Parker/Örümcek-Adam ( Tom Holland), “Örümcek-Adam: Eve Dönüş”te  yeni bulduğu kimliği ve ağ atma yeteneğiyle, süperkahraman olarak yaşamaya başlıyor. “Yenilmezler”le yaşadığı müthiş deneyimden oldukça mutluluk duyan Peter, her zaman gözünü üzerinde tutan yeni akıl hocası Tony Stark (Robert Downey, Jr.)’in gözetimi altında, halası May (Marisa Tomei) ile yaşadığı eve döner. Peter günlük hayat rutininde yaşamaya çalışır, fakat bir yandan yaşadığı semtteki insanların sevdiği “Örümcek-Adam” olmaktan daha fazlasını isteyen, kendisini kanıtlamaya çalışan düşüncelerinden dolayı kafası karışıktır. Ta ki, yeni kötü adam Vulture (Michael Keaton) ortaya çıkıp, Peter’in hayatta önem verdiği herşey tehlikeye girene kadar…

War for the Planet of the Apes – Maymunlar Cehennemi Savaş  Haziran 2017’e sinemalarda olacak. Matt Reeves tarafından yönetilen ve Reeves ile beraber Mark Bomback tarafından yazılan film Maymunlar Cehennemi serisinin yeniden çevriminin 3. filmi. 2015’te Vancouver’da çekimlerine başlanan film 14 Haziran 2017’de 2D, 3D, RealD 3D ve Imax formatlarında sinemalarda gösterimde olacak.

‘Umut Bir Silah, Yaşam Mücadelesi ise Zafer! ‘Interstellar (Yıldızlararası) ve Inception’ın (Başlangıç) filmlerinin yönetmeni Christopher Nolan’ın II.Dünya Savaşı’nda Fransa’nın Dunkirk limanında mahsur kalan müttefik askerlerinin mucizevi kurtarılma operasyonunu anlatan Dunkirk filmi Temmuz 2017’de.

Stephen King’in romanından tekrar beyazperdeye uyarlanan film, Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Dışlanan bu arkadaş grubu bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına bir de bir palyaço kılığında dehşet saçan Pennywise bela oluyor. Filmin yönetmen koltuğunda Mama filmiyle hatırladığımız Andrés Muschietti otururken filmin başrollerini ise Bill Skarsgård, Javier Botet, Owen Teague üstleniyor.

Yeniden çevrimlere eklenen filmlerden biri de 13. Cuma. 80lerin kült korku filmi 21. yüzyılda 100 milyon dolarlık bütçe ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Henüz senaryo ile ilgili fazla bilgimiz yok fakat yüzünde hokey maskesi ile öldürmeye hazırlanan Jason olduğuna eminiz.

2017’de filmsiz kalmayın, sinemaya daha sık gidin ve sinema haberlerini, yeni filmleri, oyuncuları ve fragmanları gene FilmStilModa’dan takip etmeye devam edin.

 

loading...
Bumerang - Yazarkafe

Yorumlarınız için: