Hamile Yogası nasıl yapılır?

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Yoga’nın daha ilk çalışmada başlayan olumlu etkileri saymakla bitmez! Aynı zamanda kişiye göre de değişiklik gösteren etkileri ile yoga, deneyimleyerek keşfedebileceğiniz sınırsız bir dünya.. Omurganızın uzamasından esneyip güçlenmesine, günlük yaşamdaki duruşunuzun dikleşmesine, eklem ve kasların hareket kabiliyetlerinin artmasına, kronik ağrılarınızın azalmasına, daha önce yaptığınız sporlarda çalışmamış kaslarınızın güçlenmesine, solunum sisteminizin iyileşmesine, stresin azalmasına, farkındalığın artmasına, odaklanmaya, duygusal anlamda dengelenmeye, kendimize daha yakından bakabilmeye.. Kısacası yoganın gerçek etkisini anlatmak istersem size sayfalarca yazı yazmam gerekir.

Pregnant-belly-prenatal-yogaŞimdi sırada yoganın annelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında yaşantılarını oldukça kolaylaştırdığı etkilerinin altını çizelim. Hamile Yogası nasıl yapılır öğrendikten sonra doğum öncesi ve sonrası hamile bayanlar çok daha rahat edeceklerdir. Hamilelik yogasının hamilelik sırasında ve sonrasında anneye ve bebeğe hem psikolojik hem de fizyolojik olumlu yansımalar ve açılımlar yarattığı iddia ediliyor. Prenatal yoga sayesinde anne adaylarının bebekleri ile hamilelik sırasında ve sonrasında zihinsel bütünleşme sağlamaları amaçlanıyor.

hamile yogası nasıl yapılır?

Prenatal yoganın mümkünse her gün ya da en az haftada bir kere yapılması uzmanlarca tavsiye ediliyor. Be Blooma Well Prenatal Yoga ve daha fazlasının olduğu video, yoga matinizden doğuma gidene kadar ki süreç için size özel hazırlanmış. Kalçalarınızı açmak, bedeninizi kuvvetlendirmek, ve sizi doğuma hazırlamak için Blooma’nın kurucusu Sarah Longacre uzmanlığında hazırlanmış bu video ile güçlenmek  ve kendinize olan güveninizi arttırmak elinizde.

hamile yogası nasıl yapılır?

Özel hazırlanan yoga pozları ve nefes çalışmaları ile rahat bir doğum ve doğum sonrası sizi bekliyor. Ayrıca her geçen gün vücudu biraz daha değişen, biraz daha kilo alan ve ağırlık merkezinin değişmesinden dolayı duruş bozukluğu yaşayan, hareketliliği biraz daha kaybolan anne adayları, prenatal yoga ile fiziksel olarak iyi hissetmeyi öğreniyorlar ve kendilerine olan güvenleri artıyor.

hamile yogası nasıl yapılır?

Hamile yogası nasıl yapılır ile beraber videoda nefes egzersizleri ve ilham verici doğum videolarını da izleyebilirsiniz. Namaste 🙂hamile yogası nasıl yapılır?

 

Hamilelikte ve sonrasında aşağıdaki nefesleri yapmak sizi rahatlatacaktır.

Pamuk nefesi: Sağ elimizi yana doğru açıyoruz. Sol elimizle sağ dirseğimize destek oluyoruz. Avucumuzu açarak, burnumuzdan aldığımız nefesi avucumuzun içine üflüyoruz. Gözlerimizi kapatıp, avucumuzun içine ağzımızla üflediğimiz nefesin yarattığı serinliği hissediyoruz. Bir diğer şekilde de avucumuzun içinde bir pamuk olduğunu düşünüp üflediğimiz nefesle bu pamuğun düşmemesini sağlayacak nefes hızı ile üflemeliyiz.

Arı nefesi: Kafatasımızı boşluğunu vibrasyona sokar. Yerde bağdaş kurup, avuçlarımızla kulak kepçelerimizi kapatıyoruz. Omurgamız dik burundan nefes alıyoruz, ağzımız kapalı m sesi ile nefes veriyoruz. Burnumuzda, göğsümüzde ve başımızda hafif bir titreşim hissediyoruz. Kulaklarımızı kapatmadan da sadece burnumuzdan nefes alıp ağzımız kapalı m sesi ile nefesimizi vermekle de arı nefesi olur. Son olarak kulaklarımızı işaret parmaklarımızla kapatıp başımızı avuçlarımızla tutarak da yapabiliriz.

Fotoğraflar getty image aittir.

loading...
Bumerang - Yazarkafe

Yorumlarınız için: