2016’nın Beklenen Filmleri

Ghostbusters’dan Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Warcraft’dan Inferno’ya kadar 2016’nın beklenen filmleri listemiz size özel olarak şimdi burada. 2015 yılı sinema endüstrisinin en çok gişe yapan filmlerini ağırladı. Yılın en önemli filmi Star Wars oldu. 17 Aralık’taki vizyon tarihine rağmen yıl bitiminde kısa sürede 2015’in en çok hasılat yapan filmi olan Star Wars: The Force Awakens, dünya gişe sıralamasında şimdiden ilk 10’a girdi ve hızla yükseliyor. Bakalım 2016’nın beklenen filmleri arasında Star Wars gibi gişeyi alt üst edecek ve rekorlar kıracak film olacak mı?

Captain America: The Civil War – Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı – 6 Mayıs 2016

Kaptan Amerika serisi şimdi kahramanların savaşı ile devam ediyor. Kaptan Amerika yeni filmi ile Marvel alemi için sivil savaş alarmı veriyor. Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda şimdi süper kahramanların kimliklerinin akıbeti ne olacak?

kaptan amerika

Guardians of Galaxy filminin yönetmeni James Gunn filmi izlemiş ve şimdiye kadar yapılan en iyi Marvel filmi olarak nitelendiriyor.

The Revanant – Diriliş – 22 Ocak 2016

Ölümüne onur ve yaşam mücadelesi The Revanant/ Driliş filminde bizi bekliyor. Geçtiğimiz yıl Birdman filmi ile evine Oscar ile dönen Alejandro González Iñárritu’nun son filmi Diriliş 2016 Oscarlarından da eli boş dönmeyecek gibi. 4 dalda Altın Küre adayı olan Diriliş, 2016 yılının beklenen filmleri arasında yıldızı parlak olanlardan. Çünkü hepimizin merakla beklediği bir konu var. Leonardo DiCaprio sonunda Oscar ödülünü bu yıl alabilecek mi? Vahşetin ve mücadelerinin bir arada olduğu filmin fragmanı şimdiden beklentimizi arttırıyor.

The Big Short – Büyük Açık- 8 Ocak 2016

Başrollerinde Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Marisa Tomei, Melissa Leo gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Büyük Açık Oscar’ın en büyük adaylarından. 4 dalda Altın Küre kazanan film Michael Lewis’in kitabından uyarlandı. The Big Short/ Büyük Açık, 2000li yıllarda kredi ve ev patlaması ile Amerika’da yaşanan gerçek olaylardan uyarlanmıştır.

The Danish Girl – Danimarkalı Kız – 12 Şubat 2016

2016’nın beklenen filmleri arasında Oscar ödüllerinde iddiasını göstermesini beklediğimiz Eddi Redmayne’nin başrol oynadığı Danimarkalı Kız var. David Ebershoff’un aynı isimli kitabından uyarlanan Danimarkalı Kız, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in gerçek yaşam öykülerini anlatıyor. Redmayne; tarihin ilk transeksüeli ressam Einar Wegener olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmenliğini Oscar ödüllü Tom Hooper‘ın üstlendiği filmin başrollerinde Eddie Redmayne ve Alicia Vikander yer alıyor. 2016’nın beklenen filmi şimdiden 3 adet Altın Küre ödülüne aday.

the danish girl

Deadpool – Deadpool – 12 Şubat 2016

Marvel dünyasının yaramaz süper kahramanı Deadpool bu sefer karşımıza bambaşka bir şekilde çıkacak. Ryan Reynolds’ın başrolde oynadığı film yeni bir X-Men spin off’u. Yönetmenliği Tim Miller’a ait film ülkemizde ve tüm dünyada merakla bekleniyor.

Batman vs Superman: The Dawn of the Justice – Batman vs Superman: Adaletin Şafağı – 25 Mart

2016’da sadece Kaptan Amerika ve Demir Adam savaşa hazırlanan süper kahramanlar değil. Batman V Superman 2016 yılını süper kahramanlar şovu olacağının altını çiziyor. Batman’i Ben Affleck’in Superman’i Henry Cavill’in canlandıracağı Batman v Superman: Adaletin Şafağı 25 Mart’ta izleyici ile buluşacak. Sanırım benim gibi bir çok kişi 2016 yılının beklenen filmleri listesinin en başına Batman vs Superman koydu.

Batman V Superman Battle of the Justice

Ghostbusters – 29 Temmuz 2016

80’li yılların ikonik filmlerinden Ghostbusters’ın devam filminde hayaletler Manhattan’ı ele geçirmek için geri döner. Ghostbusters ekibi ise şehri yok etmeye kararlı bu paranormal tehdidi bitirmek için bir araya gelir. Şimdi ekibimiz kadınlardan oluşuyor. Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones, Cecily Strong ve Kate McKinnon başrol oynadığı Ghostbusters farklı olacağa benziyor.

2016'nın beklenen filmleri

The Hateful Eight – 8 Ocak 2016

Efsane yönetmen Quentin Tarantino’nun 8. filmi The Hateful Eight’in başrollerinde Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins gibi isimler yer alıyor. Filmin 2016 Altın Küre Ödülleri’nde 3 adaylığı var. Western türündeki film, İç Savaş’ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor.

The Free State of Jones – 13 Mayıs 2016 

Yönetmenliğini Gavin Ross’un üstlendiği film, Lincoln döneminde patlak veren Sivil Savaş’ı sinema perdesine aktarıyor. Filmin başrolündeyse Matthew McConaughey yer alıyor.

2016 yılının beklenen filmleri

Money Monster – 13 Mayıs 2016

Son yıllarda, kameranın arkasına hayata geçirdiği projeler sayesinde en az kamera önündeki kadar adından söz ettiren usta oyuncu Jodie Foster, son olarak Kukla filmiyle eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Foster’ın yeni filmiyse, televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını perdeye taşıyacak. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek! Jodie Foster’ın yönettiği gerilim filmin başrollerinde George Clooney ve Julia Roberts yer alıyor.

moneymonsterphotos

The Angry Birds Movie – 20 Mayıs 2016

Milyonlarca tutkunu olan bilgisayar oyunu Angry Birds, 2016’da sinemalarda olacak. Bilgisayar oyunundan uyarlayanlar ise animasyon dünyasının iki ünlü ismi Clay Kaytis ve Fergak Reilly.

angry birds movie hd wallpapers 1560320405a0ac

X-Men: Apocalypse – 27 Mayıs 2016

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek’in geçen yılki başarısından sonra şimdi sıra X-Men: Apocalypse’e geliyor. Başrollerde James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Evan Peters’ı izleyeceğiz. Filmin yönetmeni ise Bryan Singer. Şimdi Magneto’nun daha önce izlediklerimizden çok daha fazla gücü var ve bu kıyamet sayesinde oluyor.

Finding Dory – 17 Haziran 2016

Pixar’ın efsanevi animasyon filmlerinden Kayıp Balık Nemo’nun uzun zamandır beklenen devam filmi Finding Dory 2016 yılında sinemalarda olacak. Oğlunu aramak için okyanusu bir uçtan diğer uca yüzen Marlin’in, “balık hafızalı” arkadaşı Dory’i izlerken hepimiz eğlenmiştik. Şimdi Dory kendi ismini taşıyan yeni animasyon filmi ile bizleri güldürmeye hazırlanıyor.

finding dory

Tarzan Efsanesi – The Legend of Tarzan- 7 Temmuz 2016

Tarzan Efsanesi / The Legend of Tarzan 2016 yılının beklenen filmleri arasında yerini aldı. Edgar Rice Burroughs’un efsanevi Tarzan karakterinden sinemaya uyarlanan Tarzan Efsanesi filminde Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Oscar adayı Djimon Hounsou, Oscar adayı Samuel L. Jackson, Oscar adayı John Hurt, Oscar ödüllü Jim Broadbent  ve 2 Oscar ödüllü Christoph Waltz  yer alıyor.

 

Sully – Eylül 2016

15 Ocak 2009 yılında Kaptan Chesley ‘Sully’ Sullenberg 1549 US Airways uçağı Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yaptıktan sonra 155 kişinin yaşamını kurtaran kişi olarak unutulmadı. 85 yaşındaki Clint Eastwood, yönetmenliğe devam ediyor. Gerçek hayatta da pilotluk yapan Tom Hanks’in canlandırdığı Sully’nin yaptıklarından sonra bir kahraman olarak nasıl bir sınavdan geçtiğini izleyeceğiz. Bizi gene düşündürecek ve şaşırtacak bir film bekliyor anlaşılan. ‘Herkes uçağın inişini biliyor, önemli olan bundan sonrası’ diyor Clint Eastwood.

eastwood-airways-hudson-jpg

Inferno – Cehennem – Ekim 2016

Italya’da çekimleri olan Dan Brown’ın çok satan romanlarından Inferno, Da Vinci ile başlayan serinin 3.’sü ve 2016’nın beklenen filmleri arasında yerini alıyor. Daha önce Brown’un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da uyarlamalarında ana karakter Robert Langdon’ı canlandıran oyuncu bir kez daha aynı rolle karşımıza geliyor.

tom-hanks-robert-langdon-dan-brown

Assassin’s Creed – 21 Aralık 2016

Ubisoft’un video oyunundan uyarlanan mega bütçeli, 2016 yılının beklenen filmleri arasında üst sıralarda. Sıradan bir barmen olan Desmond, bir gün sebebini bilmediği biçimde kaçırılır. Kendisini kaçıran kişilerse büyük bir şirkettir, ve Desmond’u Animus adlı üst teknolojiye sahip bir makineye bağlamak isterler. Bu makine sayesinde Desmond’ın pek çoğu suikastçı olan atalarının anılarına ve hafızlarına erişim imkanı bulacaklardır. Oldukça tehlikeli ve ölümcül olan dövüş sanatlarına ulaşmaya şimdi çok az kalmıştır… Michael Lesslie’nin orijinal senaryosundan çekilecek filmde başrol Michael Fassbender’in.

assasin creed 2016 yılının beklenen filmleri

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? 

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ın gişede başarılı olmasını sağlayacak iki kelime yeterli olacaktır: Harry Potter. J.K. Rowling‘in başarılı romanı Harry Potter hikayesinin başını bizlere anlatacak olan filmde Oscar ödüllü Eddie Redmayne’i izleyeceğiz.

2016’nın beklenen filmleri arasında muhtemel zamanla yenileri eklenecektir. Burada yayınladığımız filmlerin fragmanlarını da çok yakında filmstilmoda’da izleyeceksiniz. Filmlerle yaşanan harika bir sene olsun.

loading...
Bumerang - Yazarkafe

Yorumlarınız için: